:: Здравните медиатори разказват:

Здравният медиатор - посланик с кауза
Да избереш подходящата професия не е никак лесно. Повечето хора търсят предизвикателството в желанието да избягат от еднообразието. Разнообразието от професии обаче затруднява повечето търсещи. За добро или зло, почти половината ни живот минава в работа. Някои хора знаят от децата какви ще станат, но повечето дълго се лутат и нерядко остават неудовлетворени за цял живот. Освен с мечтите, изборът трябва да е съобразен и с индивидуалните способности. Важно е преди да направи избора си на професия, всеки човек да е сигурен, че е опознал себе си, без да забравя , че характерът, способностите и интересите са гъвкави и променящи се. Една случайна среща и разговор с Желя Димитрова - млада и много приветлива жена, за естеството на нейната работа, провокираха любопитството ми да разбера повечко за професията здравен медиатор, тъй като тя не е популярна в страната ни и едва сега прохожда. Повечето от здравните медиатори я приемат като професия-мисия. Работа, която ще накара другия нещо да научи, да се образова, да се информира, да бъде по-чувствителен към обществените проблеми.
ОБУЧЕНИЕТО МИ ПО ПРОГРАМА ROMED (І-ви етап)
Скъпи приятели, днес искам да споделя с вас моето впечатление от І-вия етап на обучението ми.
Обучението ни се проведе през месец юни 2012 г. в гр. Банкя. Наши обучители бяха г-н Бисер Алеков и г-жа Александра Райкова. Лекциите бяха изключително интересни и полезни за мен. Те не бяха само теоретични, а изпълнени с много практични занимания и ролеви игри – случки от реалния живот, най-различни ситуации, в които изпада всеки един от нас или би попадал в бъдеще, работейки като здравен медиатор.
Един казус, който ни разказа г-н Алеков много ме впечатли и искам да го споделя с всички вас:

Нужна съм
Обучена съм по проект „Образователна и медицинска интеграция на уязвимите малцинствени групи със специален фокус върху ромите” през 2007 г. в гр. Ямбол.
Морбили в Добрич
Благодарение на съвместната работа и добрата координация между РИОКОЗ, ОПЛ и ЗМ разпространението на морбили беше овладяно...
Спечелих и българите, вече не съм Лили – циганчето
Работата ми като Здравен медиатор определено много ми харесва. За тези вече четири години се преобразих изцяло като личност, т. е. вече съм нов човек...
Мисионери
Пътят на здравните медиатори е дълъг и труден. Имах щастието и честта да съм една от първите...
С мрежата сподели Сабире Рамадан
Здравейте,
пише ви Сабире Рамадан - здравен медиатор от община Септември.
 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net