:: интервюта и статии

"Здравни медиатори в помощ на 3 болници"(в. Труд):

"Здравните специалисти оценяват високо работата на здравните медиатори и ги определят като много амбициозни и отговорни хора, които са взели работата си присърце. Според тях ролята им в улесняването на работата с малцинствените групи е безценна. Успехът им се дължи на това, че се ползват с уважението и доверието и на хората от общността, и на институциите. Освен това те притежават необходимите знания, умения и компетентност, за да се справят със задълженията си. Ето защо медицинските специалисти изразяват надежда, че здравните медиатори ще останат в болницата и след приключването на проекта. Те дори препоръчват да бъдат назначени на щат в лечебните заведения, като финансирането за това да идва от делегираните общински бюджети."(в. Труд)


Цялата статия: ОТТУК!

 

Още в интервюта и статии:

» Юлия Симеонова в "40 до 40" (в Дарик радио)
» Недостиг на здравни медиатори в столицата (в Нова ТВ)
» Диляна Дилкова, здравен експерт и член на УС на НМЗМ: "Ромското население по време на пандемия: Момичетата са първите засегнати" (в сп. "Spiegel")
» "Здравният медиатор Захари и сбъднатата му мечта", втора част
» "Каузата да помагаш: здравният медиатор Захари Ангелов", първа част
» ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА АНИФЕ
» "Диляна Дилкова: Догодина стартираме кампанията "Хигиена" за деца между 7 и 12 г."(в. Труд):
» "Диляна Дилкова: Борим се за по-добро здраве на уязвимите групи у нас" (в. Труд)
» Заключителна среща и пресконференция по проект „Подобряване достъпа до здравни грижи за уязвими групи и общности чрез застъпничество и утвърждаване устойчивото развитие на добри практики на местно ниво“
» - Ние не сме толкова бедни, колкото духовно ограбени… - проф. Търнев, дмн.


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net