:: интервюта и статии

"Диляна Дилкова: Догодина стартираме кампанията "Хигиена" за деца между 7 и 12 г."(в. Труд):
"В България кампанията ще започне в началото на 2016 г. и за нейното успешно изпълнение разчитаме на здравните медиатори в пет пилотни населени места - Видин, Мъглиж, Якоруда, Белица и Разлог. Още преди да се захванем със съдържанието и дизайна на материалите, с които ще се работи, помолихме здравните медиатори в тези пет населени места да зададат няколко въпроса на 30 деца от всяко от населените места, учещи в местно училище. Така от тези 150 интервюирани деца, учещи в 10 различни училища, ние разбрахме, че 24 от децата живеят в къща, в която няма течаща вода (вода се носи отвън, от съседи, от близка или далечна чешма), че 31 от тях нямат четка за зъби, а 81 от децата отговориха, че в училище не могат да си измият добре ръцете след посещение на тоалетна, защото в тоалетната няма сапун." (в. Труд)

 

Още в интервюта и статии:

» Юлия Симеонова в "40 до 40" (в Дарик радио)
» Недостиг на здравни медиатори в столицата (в Нова ТВ)
» Диляна Дилкова, здравен експерт и член на УС на НМЗМ: "Ромското население по време на пандемия: Момичетата са първите засегнати" (в сп. "Spiegel")
» "Здравният медиатор Захари и сбъднатата му мечта", втора част
» "Каузата да помагаш: здравният медиатор Захари Ангелов", първа част
» ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА АНИФЕ
» "Диляна Дилкова: Борим се за по-добро здраве на уязвимите групи у нас" (в. Труд)
» Заключителна среща и пресконференция по проект „Подобряване достъпа до здравни грижи за уязвими групи и общности чрез застъпничество и утвърждаване устойчивото развитие на добри практики на местно ниво“
» "Здравни медиатори в помощ на 3 болници"(в. Труд):
» - Ние не сме толкова бедни, колкото духовно ограбени… - проф. Търнев, дмн.


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net