:: Новини

Подкрепете нашата апостолска дейност в специалното издание на Промяната 2020
31.10.2020 zdravenmediator.net

От днес всеки от Вас, може да подкрепи Сдружение "Национална мрежа на здравните медиатори" и да ни направи по-силни в нашата апостолска дейност. 

Подкрепете нашия проект в специалното издание на Промяната. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change Bulgaria. През 2020 г. конкурсът е посветен на децата, най-тежко засегнати от COVID-19 с финансовата подкрепа на ING, Аурубис България и NN България.

В условията на  пандемия от Корона вирус, здравните медиатори са на първа линия в своите общности, за да ги информират, подкрепят и подпомагат.  Младежите страдат в тази обстановка изключително тежко. Те ограничават своите социални контакти и присъствено образование в училищата. Много от тях не доумяват защо е нужно да има извънредни епидемични мерки и ограничения срещу нещо, което не разпознаваха за реална заплаха. Попадат в комуникационна криза, в която няма ясни послания към тях, а фалшивите новини в социалните мрежи допълнително създават дезориентация. в която младите не могат да преценят аргументирано доколко е реална и глобална заплахата. Това осигурява една рискова среда на повишено социално напрежение, дезориентация  и недоверие.

За нас е важно да предпазим нашите деца и затова в ПРОМЯНАТА ще работим с младежи от групи за взаимопомощ в Буртас, Сливен, Монтана и с. Долни Цибър. Искаме да подобрим тяхната здравна култура за превенция от заболявания, в това число от Ковид и да ги направим по - отговорни и подготвени  в борбата срещу тях. Очакваме те от своя страна да бъдат младите будители в своите семейни и приятелски кръгове. Ние-здравните медиатори, ще бъдем ментори в тези младежки групи и капмании.

Можете да сте част от Промяната и Вие, подкрепете ни ТУК






 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net