:: Новини

Здравните медиатори са част от ПРОМЯНАТА по НОВА ТВ!
21.09.2020 zdravenmediator,net

Национална мрежа на здравните медиатори беше класирана сред първите три организации - финалисти в ПРОМЯНАТА, които ще получат пълно финансиране от 17000 лв. Това е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Reach for Change Bulgaria. През 2020 г. конкурсът е посветен на децата, най-тежко засегнати от COVID-19 с финансовата подкрепа на ING, Аурубис България и NN България.


Класирането на финалистите беше обявено на 18.09.2020 г. в централната емисия новини по НОВА телевизия. Другите две неправителствени организации, които ще получат пълно финансиране са Център „Амалипе“ и Фондация „Подарете книга“. Със сумата от 4000 лева ще бъдат подпомогнати Сдружение „Бъдеще за децата”, Сдружение “Първи юни”. И петимата финалисти ще получат организационна и медийна подкрепа за популяризиране на каузите си.


В рамките на проекта до края на 2020 година здравни медиатори от градовете Монтана, Сливен, Бургас и с. Долни Цибър ще работят с младежи роми на възраст 16-24 години. Ще бъде подкрепена дейността на младежки групи, които ще инициират здравни кампании в своите общности. Младежите ще станат посланици, които ще разпространяват информация за подобряване на здравната култура, превенцията и мерките срещу COVID-19.


За повече информация, вижте репортажа по Нова ТВ тук.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net