:: Новини

Трети проведен семинар в рамките на проект„Подобряване на състоянието и интеграция на малцинствените групи в неравностойно положение "
15.02.2009 ZdravenMediator.net

От 6 до 8 февруари 2009 г. в гр. Балчик се проведе семинар на тема „Провеждане на кампании за промоция на здраве сред групи в неравностойно положение с фокус роми” по проект „Подобряване на състоянието и интеграция на малцинствените групи в неравностойно положение със специален фокус върху ромите”, компонент „Здравеопазване”, финансиран по Програма ФАР на Европейския съюз. Това е трети пореден семинар на тази тема, след проведените през месец декември в гр. Вършец и през месец януари в гр. Сливен.

 

Както и на предишните семинари, участниците бяха подбрани по предварително разработени критерии и след попълване на формуляр за кандидатстване, които бяха публикувани и в този сайт. Това бяха здравни медиатори, областни експерти по етнически и демогравски въпроси,  РИОКОЗ, РЦЗ, общински експерти по социални въпроси и НПО.

  Организаторите и обучителите във семинара отново проявиха  изключителна отговорност,  осигурявайки перфектна работна обстановка и професионално протичане на лекциите, които бяха заложени в двудневната програма. Налице бе засилен  интерес от участниците в семинара, според които проведеното мероприятие ще допринесе за повишаване на знанията и уменията им в работата  сред ромска общност.

 


 





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net