:: Новини

Националната мрежа на здравните медиатори подкрепи протест срещу проявите на омраза
07.07.2014 ZdravenMediator.net

   На 4 юли в София, пред Съдебната палата, представители на Националната мрежа на здравните медиатори проф. д-р Ивайло Търнев, Огнян Каменов и здравния медиатор от Община Айтос Велчо Михалев се включиха в протест срещу множеството случаи на проява на омраза в българското общество и бездействието на прокуратурата по тях. Поводът за инициирания от Инициативния комитет „Срещу епидемията от омраза и за прилагането на законите”, в който участват различни граждански организации, протест са системните откази на прокурори да разследват расистки мотиви при престъпления срещу роми, имигранти, бежанци и чужденци.

   В същият ден, представителите на НМЗМ подкрепиха и подписка към протестно писмо, който беше връчен до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с копие до председателя на Върховния касационен съд професор Лазар Груев и омбудсмана на Република България Константин Пенчев.

   Ще бъде внесен и сигнал срещу общинския съветник във Варна Костадин Костадинов, който използва епитетите "паразити" и "нечовешка сган" за ромите .



 Pismo_Prokuror final.doc



 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net