:: Новини

Работата на Мрежата в европейския контекст на човешките права и борбата с расизма и дискриминацията
24.06.2012 zdravenmediator.net

На 30.06. 2012г. В хотел “Сити бест Уестърн” в София се проведе международна среща с представителите на организация „ЕГАМ” (EGAM - European Grassroots Antiracist Movement) по теми, свързани с дискриминация, расизъм и човешки права. Срещата беше организирана от Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе”.
Движението "ЕГАМ" обединява организации от 40 страни в Европа, имащи една обща цел и мисия - да се борят срещу расизма и дискриминацията в общественото пространство и на институционално ниво.
В срещата участваха около 20 представители на организации от Франция, Дания, Испания, Норвегия, Полша , Румъния, Унгария, България, Хърватска и Сърбия. Три организации представиха дейността си - Фондация “Саворе”, преставлявана от Христо Петров, Фондация “Гюлчай”, представлявана от Мария Стоименова и "Националната мрежа на здравните медиатори", представлявана от Димитринка Борисова. Дими представи работата на терен на членовете на мрежата и начините за борба с дискриминацията на здравните медиатори свързани с проблеми в сферата на здравеопазването и социалните услуги.
Участниците проявиха голям интерес към здравномедиатоската програма, задаваха въпроси свързани с работата вътре в общността и с взаимодействието с институциите и пратньорите на терен, с които работим. Силно впечатление на присъстващите направи това, че хора от общността работят в помощ на уязвимите общности.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net