:: Новини

Международният ден на доброволеца, отбелязан подобаващо и в Монтана
05.12.2017 zdravenmediator.net

Дбродетелта е присъща само на хората. Пети декември е специален ден за всички, които се трудят безвъзмездно за да имат по-добър живот уязвимите хора в обществото ни. Това са доброволците на нашето съвремие. ООН инициира за първи път честването на този ден през 1985г.

В гр. Монтана този ден съвпадна с друго общественозначимо събитие. В изпълнение на проект „Комплексен подход за включване на роми и други уязвими групи в община Монтана” по Българо-швейцарска програма, бе открита съвсем нова детска градина в кв. „Кошарник” на града. В инфраструктурната част на проекта отвориха врати и три здравно-информационни центрове, в които са разкрити и оборудвани лекарски кабинети за изпълнение на медицинската дейност по проекта от ОПЛ, педиатри и Акушер-гинеколози. В тези центрове в: кв. Кошарник, ОМЦ-Монтана и с. Габровница, ще са и кабинетите на здравните медиатори по проекта. "Национална мрежа на здравните медиатори" /НМЗМ работи в партньорство с общината в изпълнение на проекта. 

В помощ на здравните медиатори вече се включиха доброволците по проекта, приобщени по-рано в дейности, които НМЗМ изпълни с жени и младежи. В първият ден от прегледите – 5 декември, в кв. Кошарник, доброволци и здравни медиатори бяха заедно, където, чрез импровизиран информационен щанд предоставяха на жителите на квартала информация за предстоящите прегледи и материали със здравни послания към общността.



 IMG_20171205_105730.jpg



 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net