:: Новини

Стартира обучението на нови 29 здравни медиатори
22.02.2013 ZdravenMediator.net

     На 21 февруари 2013г. стартира обучение за 29 нови здравни медиатори. Събитието бе отбелязано официално в аулата на ВМА, София. За втори път обучителната програма за здравните медиатори ще се провежда от  Факултета по обществено здраве към МУ-София, под ръководството на проф. д-р Цекомир Воденичаров и Националната мрежа на здравните медиатори. Всички участници в обучението са избрани с конкурси, проведени в общините, в които предстои да работят. Важен момент за гарантиране на честното и прозрачно избиране беше присъствието на членове на Националната мрежа на здравните медиатори в комисиите на всички проведени конкурси за избор на здравни медиатори. Седемнадесет от новите здравните медиатори ще работят по международен проект, в който мрежата на здравните медиатори си партнира с „ГлаксоСмитКлайн”.  

    На церемонията присъстваха г-н Георги Кръстев - заместник-председател на  Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет (НССЕИВ), г-жа Росица Иванова - секретар на НССЕИВ, проф. Веселин Борисов - преподавател във Факултета по обществено здраве към Медицински университет - София, проф. Ивайло Търнев -  председател на Фондация "Здравни проблеми на малцинствата", Радосвета Стаменкова – директор на Асоциацията по семейно планиране и сексуално здраве, представители на неправителствени организации и здравни медиатори от Национална мрежа на здравните медиатори. 

     Новите общини, в които се въвежда професията „здравен медиатор” са Благоевград, Вълчи дол, Кърждали, Троян, Етрополе, Самоков, Димитровград, Златарица, Сунгурларе и Симеоновград. С новите попълнения през 2013 г. в страната ще работят общо 147 здравни медиатори, в 81 общини.






 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net