:: Новини

Втори обучителен модул за здравни медиатори по програма "ROMED"
15.10.2012 zdravenmediator.net - Семра Хюсеин

   В периода 9-12 октомври 2012 г. в гр.Банкя се проведе вторият обучителен модул по програма "ROMED" на Съвета на Европа. На откриването традиционно бяха поканени представители на различни национални институции - Росица Иванова, секретар на НССЕИВ, Галя Трайкова от Министерство на здравеопазването,  Ангел Ангелов от Агенцията по заетостта, представители на образователното и културното министерства. Представляващ съвета на Европа беше Маркос Андраде, а от страна на Мрежата участие в срещата взеха Диляна Дилкова, член на УС и Огнян Каменов,секретар.
   Вторият обучителен модул отново събра на едно място 15 здравни и 15 трудови медиатори. Темите, които бяха разгледани, включваха: фази в оценяването на работния цикъл на медиатора и методи за самооценка, етичен кодекс - практика и приложение, идентичност и култура, технология на отвореното пространство, ресурси и подходи за подобряване работата на медиаторите. Обучението включваше още практически задачи, ролеви игри, казуси и задачи за комуникация.
   Обучители бяха Александра Райкова и Бисер Алеков - експерти по интеграционните процеси в ромска общност. В последния ден от обучението успешно завършилите двата модула получиха своите сертификати, издадени от Съвета на Европа.
   Това обучение даде възможност на здравните и трудови медиатори да споделят и обменят опит от своята работа, да се опознаят по-добре, да помислят за възможностите да работят съвместно по места, както и да получат нови знания, които ще им бъдат от полза в ежедневната практика.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net