Пловдив – домакин на четвъртата регионална среща на здравни медиатори
13.12.2015 zdravenmediator.net

   На 11 и 12 декември 2015 г. в хотел Експо в гр. Пловдив се проведе четвъртата Регионална работна среща на Сдружение “Национална мрежа на здравните медиатори” по проект „Заедно за по-добро здраве”, финансиран от ГлаксоСмитКлайн. В срещата се включиха 17 здравни медиатори от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора.
Първият ден на срещата беше посветен на споделянето на опит, трудности и постижения между здравните медиатори в различните населени места и общини. В края на деня се проведе дискусия относно работата на здравните медиатори на терен и по-добрата информираност, във връзка с Националната програма за превенция на рак на маточната шийка.
Беше представена презентация на тема „Рак на маточната шийка“ от регионалните представители на ГлаксоСмитКлайн.

   В началото на втория ден от срещата проф. Майя Грекова води практическа сесия за попълване и обсъждане на нова, единна форма за отчитане на работата на здравните медиатори. Предстои формата да бъде внесена за одобрение от Министерство на здравеопазването, след като бъде взета под внимание обратната връзка от здравните медиатори, получена по време на регионалните срещи.

    Д-р Радосвета Стаменкова беше водещ на сесията за стратегическо планиране, в рамките на която бяха избрани представители на здравните медиатори, които ще се включат в Националната среща за стратегическо планиране в София в началото на 2016 г. Това са АнчеКривонозова (общинаРакитово), Ангел Михайлов (община Пловдив), Злати Рашев (община Мъглиж) и Валентин Велев (общинаСвиленград). Резерви са Юсуф Билял (община Асеноград), Ракип Хюсеин (община Пловдив), Ангел Ангелов (община Мъглиж) и Рамадан Абазов (общинаПещера).

   За областен отговорник на здравните медиатори в област Стара Загора беше избран Злати Рашев от община Мъглиж.

   Последната, пета регионална среща, предстои да бъде проведена в гр. Враца в началото на 2016 г.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net