Доброволците от Мрежата в Мизия разказват
20.08.2014 ZdravenMediator.net

   Здравейте, читатели!

Искам на кратко да Ви разкажа за нашата доброволческа мисия в гр. Мизия.

   На 11.08.2014г. с Калин - Враца, Валери - Михайлово, Васил - Оряхово, Нина – Медковец, Анула – Бутан, Анита и Таня -Лом и Тони – Вълчедръм заминахме за Мизия, като доброволци. Като пристигнахме там, видяхме отчаяни хора, които бяха останали без дом, без дрехи, нямаха си нищо. Къщите бяха наводнени, някои от тях бяха срутени.

  Първото нещо, което направихме, бе да уведомим Община Мизия, БЧК, РЗИ, че осем здравни медиатори от Областите Враца и Монтана са в града като доброволци.

  Срещнахме се със зам. кмета г-н Нейковски, който ни изпрати в щаба на кризисния център, за да ни възложат задачи. Колегата Калин се свърза по телефона с д-р. Виденова – РЗИ Враца, която ни обеща да ни помогне, ако имаме нужда от някакво съдействие.

   От кризисния щаб ни предложиха два варианта за помощ, да бъдем психолози или да почистим ОУ „Цанко Церковски”. Какви психолози, хората се нуждаят от конкретна помощ и ние избрахме да почистим училището. Раздадоха ни маски, ботуши, кофи, лопати, ръкавици. Отидохме в училището, там ни посрещна директорката на училището и започнахме с почистването. Влязохме в училището и видяхме, че класните стаи и коридорите бяха пълни с кал. Започнахме с изхвърлянето на увредените чинове, учебници, пособия и калта, която беше засъхнала по пода. През останалите дни от престоя ни в Мизия, заедно с учителския състав на училището,  почистихме всички класни стаи, тоалетни и коридори на първия етаж.

   Директорката на училището остана много доволна от нас и обеща да изпрати благодарствени писма до НМЗМ и до кметовете на Общините.

   Ние здравните медиатори от Областите Монтана и Враца искаме да благодарим на всички колеги, които ни подкрепиха, и най вече на ГлаксоСмитКлайн за финансовата подкрепа, и не на последно място на НМЗМ.





 


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net