:: интервюта и статии

Здравните медиатори влизат по спешност в спешна помощ
След зачестили конфликти между пациенти и екипи на спешна медицинска помощ, здравните медиатори ще направят първата стъпка за решаване на проблема. 
Мрежата на здравните медиатори споделя, че използваната досега етническа риторика създава единствено напрежение в обществото и прави по-трудна средата, в която ежедневно здравните медиатори и медицинските работници работят. НМЗМ изказва несъгласие линейките да бъдат съпровождани от полицейски коли; смятаме, че това само ще засили социалното напрежение в обособените квартали с уязвими етнически малцинства.

В прикаченият файл ще видите обобщени мнения и коментари на медии, институции, здравни медиатори по отношение на идеята за въвеждане на специално обучени здравни медиатори в системата на спешната медицинска помощ в България btv_bnt_mediapool.bg_zdrave.net.docx
 

Още в интервюта и статии:

» Юлия Симеонова в "40 до 40" (в Дарик радио)
» Недостиг на здравни медиатори в столицата (в Нова ТВ)
» Диляна Дилкова, здравен експерт и член на УС на НМЗМ: "Ромското население по време на пандемия: Момичетата са първите засегнати" (в сп. "Spiegel")
» "Здравният медиатор Захари и сбъднатата му мечта", втора част
» "Каузата да помагаш: здравният медиатор Захари Ангелов", първа част
» ПЪТЕВОДНАТА СВЕТЛИНА АНИФЕ
» "Диляна Дилкова: Догодина стартираме кампанията "Хигиена" за деца между 7 и 12 г."(в. Труд):
» "Диляна Дилкова: Борим се за по-добро здраве на уязвимите групи у нас" (в. Труд)
» Заключителна среща и пресконференция по проект „Подобряване достъпа до здравни грижи за уязвими групи и общности чрез застъпничество и утвърждаване устойчивото развитие на добри практики на местно ниво“
» "Здравни медиатори в помощ на 3 болници"(в. Труд):


© 2008, All Rights Reserved, ZdravenMediator.net